Praktische informatie

  Gaat Folkfestival Ham 2021 door en welke Covid19-maatregelen gelden dan?

  We zijn eeuwige optimisten. We rekenen er dus op dat Folkfestival Ham 2021 kan doorgaan. We zullen daarvoor wel gebruik maken van het Covid Safe Ticket voor massa-evenementen. Alle informatie vind je op onze pagina over de Covid19-maatregelen op Folkfestival Ham.

  Hoe bereik ik Folkfestival Ham?

  Met de auto

  GPS-adressen:

  Festivalterrein: Genebosstraat 4, 3945 Genebos (Ham)

  Camping: Genebosstraat 31, 3945 Genebos (Ham) - de inkom van de camping ligt tegenover dit huisnummer


  Volg op het einde van je route de pijlen naar 'Folkfestival Ham' of 'Camping'. De GPS volgt mogelijk niet de juiste omleidingsweg.


  Reisroute:

  Via autosnelweg € 313 (Antwerpen-Luik)

  Afrit 25 A (Beverlo/Tessenderlo Industie)

  Ga links op het einde van het doodlopende vierbaansvak afrit

  Volg de pijlen vanaf de rotonde


  Met het openbaar vervoer

  • Vanaf station GEEL: Bus 302 (richting Maaseik)
  • Vanaf station DIEST: Bus 17A (richting Mol / Leopoldsburg)
  • Vanaf station LEOPOLDSBURG: Bus 302 (richting Geel) of Bus 17A (richting Diest)


  Stap uit aan de halte 'Kwaadmechelen Autosnelweg' en volg de pijlen naar het festivalterrein (± 1,5km).


  Controleer de dienstregeling voor je vertrekt:

  Waar kan ik overnachten?

  Camping (gratis)

  Vlak bij het festivalterrein is er een eenvoudige camping voorzien. Je vindt er een staanplaats, (niet-drinkbaar) water en een toilet dat als 'old school' omschreven kan worden. Toiletten en douches vind je op het festivalterrein, dat de hele nacht toegankelijk blijft. Op de camping is het Covid camping-protocol van kracht. Je houdt er 1,5m afstand van andere bubbels, of zet je mondmasker op wanneer je geen 1,5m afstand kan houden. Voor meer informatie, zie 'Covid-19 maatregelen op Folkfestival Ham'.

  Denk er, wanneer je op antigeentesten rekent, om dat je je elke dag laat testen om ook de volgende morgen nog op het festivalterrein te kunnen. De test van vrijdagavond zal je immers op zaterdag nog toegang geven tot het festivalterrein, maar niet meer op zondagmorgen (totdat je hertest bent, wat pas vanaf 11u kan).


  Praktisch

  GRATIS


  Open van vrijdag 12u tot maandag 12u

  Plaats voor ± 200 tenten - zowel tenten, mobilhomes als caravans zijn toegestaan


  Respecteer de nachtrust en het eigendom van andere bezoekers.

  Laat je kampeerplaats netjes achter. Gooi je afval in de vuilnistonnen die op de camping verspreid staan.

  Meer campingspelregels lees je in het reglement dat je ontvangt wanneer je de camping oprijdt.  Overnachten in de buurt

  Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt, van grotere hotels tot charmante en kleine Bed & Breakfasts, in en rond Ham. Tegenwoordig vind je deze overnachtingsmogelijkheden eenvoudig via de map-toepassingen van enkele grotere IT-aanbieders. Je kan je echter ook eens in het aanbod verdiepen via de gemeentelijke toerisme-websites:

  Hoe betaal ik op Folkfestival Ham?

  Folkfestival Ham aanvaard betalingen in cash geld en via Payconiq. Niet alle providers bieden echter een even goede mobiele verbinding op het festivalterrein. We voorzien ook geen laadpalen om je smartphone op te laden. Platzak krijgt in het tijdperk van platte batterijen een heel andere betekenis, evenwel met dezelfde gevolgen. Tot slot kiezen de standhouders op Folkfestival Ham zelf welke betaalmiddelen zij aanvaarden. Het is bijgevolg, zelfs wanneer je Payconiq gebruikt, slim om toch wat cash geld te voorzien.


  Toch geen cash bij of is al je geld al op terwijl je net je zinnen had gezet op dat leuke paar schoenen of die aantrekkelijke pot honing die je op het marktje had gezien? Je vindt de dichtstbijzijnde bankautomaten in Kwaadmechelen, op ongeveer 2,4km afstand.

  Wat kan ik eten en drinken?

  De hongerigen spijzen en de dorstigen laven is een credo dat we zeer letterlijk nemen. Op het festivalterrein kan je vers bereide gerechten vinden zoals soep, spaghetti of Griekse salade. Voor de kleine honger kan je rekenen op broodjes en cake.


  Op het marktje voor het festivalterrein kan iedereen, festivalbezoekers, buurtbewoners en toevallige passanten, terecht voor een frietje met snack of een ijsje.

  Waar kan ik me laten verzorgen?

  Je vindt de EHBO-post tussen de camping en het marktje, aan het voormalige dorpsschooltje van Genebos.

  Is er kinderopvang?

  Folkfestival Ham organiseert geen kinderopvang. We hebben wel een zone waar kinderen zich kunnen uitleven. Ze kunnen er in de zandbak spelen, wonderlijke creaties met de blokken maken of deelnemen aan de activiteiten die we organiseren (knutselen, spelletjes ...). Ze zijn echter vrij om te gaan en staan waar ze willen. Een kind dat weg wil uit de kinderzone, kan dat gewoon doen. Maak dus goede afspraken met je kinderen en houd hen zelf wat in de gaten.

  Wat mag ik niet meebrengen?

  • Laat je gevaarlijke voorwerpen (samoeraizwaarden, molotovcocktails ...) thuis! We laten geen scherpe voorwerpen toe op het festivalterrein. Uiteraard kan je wel je mes en vork meebrengen naar de camping.
  • Fluffy honden, arrogante katten, slaperige konijnen ... We zien ze allemaal graag, maar op het festivalterrein zijn ze niet toegelaten. Op die manier zorgen we ervoor dat ook mensen met een allergie voor dieren of een panische angst voor bepaalde dieren op een rustige manier van het festival kunnen genieten. Op de camping zijn dieren wel toegelaten. We vragen je er wel over na te denken hoe je je dier op een diervriendelijke manier meebrengt. Zorg voor schaduw, water, voldoende eten ... en controleer op tijd of je dier nog helemaal tevreden is.

  Wat breng ik zeker wel mee?

  • Je Covid Safe Ticket / covid-certificaat en een identiteitsbewijs! Meer informatie lees je op onze webpagina over Covid-19 maatregelen op Folkfestival Ham.
  • Kocht je je tickets in voorverkoop? Zorg dat je ticket bij de hand hebt. Betaalde je via overschrijving? Dan is je naam en het aantal personen genoteerd op de lijst aan de ingang. Het kan echter nooit kwaad om het bewijs van overschrijving, ev. via je bankapp, bij de hand te hebben.
  • Neem je specifieke medicatie? Zorg dat je die bij hebt!
  • Zorg voor goede kledij, aangepast aan het weer.
   Folkfestival Ham is een outdoor evenement. Denk eraan dat de avonden in augustus al behoorlijk fris kunnen zijn. Een warme trui of jas is bij het vallen van de avond vaak erg welkom.