Ga naar Celtic Art Gallery
9 - 10 - 11 augustus 2024

Praktisch

Locatie

Met de auto:
Met het openbaar vervoer
Stap uit aan de halte 'Kwaadmechelen Autosnelweg' en volg de pijlen naar het festivalterrein (± 1,5km).

Onze camping

Folkfestival Ham voorziet gratis een eenvoudige camping. Je vindt er een staanplaats, (niet-drinkbaar) water en een toilet dat als ‘old school’ omschreven kan worden. Toiletten en douches vind je op het festivalterrein, dat de hele nacht toegankelijk blijft.

De camping is tijdens Folkfestival Ham open van vrijdag 12u tot maandag 12u. Zowel tenten, mobilhomes als caravans zijn toegestaan. Gebruik ‘Genebosstraat 31, 3945  Ham’ als je de camping met behulp van je gps zoekt.

Respecteer de nachtrust en het eigendom van andere bezoekers. Laat je kampeerplaats netjes achter. Meer camping spelregels lees je in het reglement dat je ontvangt wanneer je de camping oprijdt.

In de buurt overnachten?

Uiteraard kan je ook in de buurt voor een meer luxueuze overnachting kiezen. Zo kan je ook onze concerten met een dagje Limburgs bronsgroen eikenhout combineren. Er zijn verschillende hotels, B&B’s … in de omgeving

Veelgestelde vragen over Folkfestival Ham

Laat je gevaarlijke voorwerpen (samoeraizwaarden, molotovcocktails …) thuis! We laten geen scherpe voorwerpen toe op het festivalterrein. Uiteraard kan je wel je mes en vork meebrengen naar de camping.

Fluffy honden, arrogante katten, slaperige konijnen … We zien ze allemaal graag, maar op het festivalterrein zijn ze niet toegelaten. Op die manier zorgen we ervoor dat ook mensen met een allergie voor dieren of een panische angst voor bepaalde dieren op een rustige manier van het festival kunnen genieten. Op de camping zijn dieren wel toegelaten. We vragen je er wel over na te denken hoe je je dier op een diervriendelijke manier meebrengt. Zorg voor schaduw, water, voldoende eten … en controleer op tijd of je dier nog helemaal tevreden is.

Kocht je je tickets in voorverkoop? Zorg dat je ticket bij de hand hebt. Betaalde je via overschrijving? Dan is je naam en het aantal personen genoteerd op de lijst aan de ingang. Het kan echter nooit kwaad om het bewijs van overschrijving, ev. via je bankapp, bij de hand te hebben.

Neem je specifieke medicatie? Zorg dat je die bij hebt!

Zorg voor goede kledij, aangepast aan het weer.
Folkfestival Ham is een outdoor evenement. Denk eraan dat de avonden in augustus al behoorlijk fris kunnen zijn. Een warme trui of jas is bij het vallen van de avond vaak erg welkom.

Folkfestival Ham organiseert geen kinderopvang. We hebben wel een zone waar kinderen zich kunnen uitleven. Ze kunnen er in de zandbak spelen, wonderlijke creaties met de blokken maken of deelnemen aan de activiteiten die we organiseren (knutselen, spelletjes …). Ze zijn echter vrij om te gaan en staan waar ze willen. Een kind dat weg wil uit de kinderzone, kan dat gewoon doen. Maak dus goede afspraken met je kinderen en houd hen zelf wat in de gaten.
Je vindt de EHBO-post tussen de camping en het marktje, aan het voormalige dorpsschooltje van Genebos.

Folkfestival Ham aanvaard betalingen in cash geld en via Payconiq. Niet alle providers bieden echter een even goede mobiele verbinding op het festivalterrein. We voorzien ook geen laadpalen om je smartphone op te laden. Platzak krijgt in het tijdperk van platte batterijen een heel andere betekenis, evenwel met dezelfde gevolgen. Tot slot kiezen de standhouders op Folkfestival Ham zelf welke betaalmiddelen zij aanvaarden. Het is bijgevolg, zelfs wanneer je Payconiq gebruikt, slim om toch wat cash geld te voorzien.

Toch geen cash bij of is al je geld al op terwijl je net je zinnen had gezet op dat leuke paar schoenen of die aantrekkelijke pot honing die je op het marktje had gezien? Je vindt de dichtstbijzijnde bankautomaten in Kwaadmechelen, op ongeveer 2,4km afstand.

De hongerigen spijzen en de dorstigen laven is een credo dat we zeer letterlijk nemen. Op het festivalterrein kan je vers bereide gerechten vinden zoals soep, spaghetti of Griekse salade. Voor de kleine honger kan je rekenen op broodjes en cake.

Op het marktje voor het festivalterrein kan iedereen, festivalbezoekers, buurtbewoners en toevallige passanten, terecht voor een frietje met snack of een ijsje.