Ga naar Celtic Art Gallery
9 - 10 - 11 augustus 2024

festival programma

Pete Morton 🇬🇧

Pete Morton, een eigentijdse troubadour, staat bekend om zijn rijke repertoire zelfgeschreven liedjes, variërend van persoonlijke emoties tot internationale thema’s. Ontdekt op 16-jarige leeftijd in de akoestische muziekscene, tourt Pete onophoudelijk als folk singer-songwriter. Met een krachtige stem, meeslepende verhalen en charismatische podiumprésence brengt hij liederen over vrede, gerechtigheid, hoop en wereldwijde integratie, dit alles met een charmante, liefdevolle en toegankelijke stijl.

Filippo Gambetta 🇮🇹

Filippo Gambetta is een Italiaanse multi-instrumentalist en componist. De muziek die hij brengt is vernieuwende hedendaagse folkmuziek met veel verschillende invloeden. Filippo richt zich op het componeren van originele muziek voor de diatonische accordeon en speelt specifieke repertoires zoals traditionele Ierse, Franse en Noord-Italiaanse muziek. Naast de diatonische accordeon bespeelt Filippo de Braziliaanse mandoline, waarbij hij zich specifiek richt op choro, een instrumentaal muziekgenre dat in Rio ontstond aan het begin van de twintigste eeuw.

Nora Brown & Stephanie Coleman 🇺🇸

Nora Brown omarmt de traditionele Amerikaanse muziek met haar vaardigheid op de banjo. Haar passie voor oude klanken en het behoud van erfgoed weerklinkt in haar spel, dat diep geworteld is in de Appalachen-traditie. Met optredens op gerenommeerde podia en een authentieke benadering van het genre, brengt Nora Brown een eigentijdse vitaliteit naar de rijke geschiedenis van de Amerikaanse folkmuziek. Stephanie Coleman onderscheidt zich door haar diepe betrokkenheid bij de traditionele Amerikaanse muziek. Met wortels in de Appalachen en een moderne benadering verkent ze diverse genres. Haar virtuoze vioolspel en compositorisch talent komen tot uiting in zowel traditionele als hedendaagse stukken.

Babra 🇭🇺

De vijfkoppige band Babra is, door gedeeld enthousiasme en familiebanden, verbonden met de muziek van de Zuid-Slaven die zich langs de oevers van de Donau vestigden. Babra streeft ernaar om nieuwe muzikale vormen te creëren met een uniek geluid en een unieke stijl – en dit alles met behoud van de authenticiteit en de geest van de Zuid-Slavische muziek. De persoonlijkheid van de band wordt bepaald door de eenheid van de tamburitzas en de harmonie van de klarinet en de accordeon. Dit geluid wordt bekroond met de archaïsche, polyfone zangstijl die uniek is voor het verdwijnende repertoire van Serviërs en andere etnische Balkangroepen in Midden-Europa. 

Hoven Droven 🇸🇪

1989 – Het begin van het einde voor het Oostblok, de Exxon Valdez liep op de klippen en de Fabeltjeskrant komt voor het laatst op de buis. ‘t Was echter niet alleen kommer en kwel in dat jaar. In de Birka Folk High School van Östersund ontstond Hoven Droven. De band speelt een aanstekelijke mix van traditionele Zweedse folk, percussieve uitspattingen en felle gitaren. Hoven Droven’s grensverleggende stijl en levendige uitvoeringen hebben hen wereldwijd erkenning en een toegewijd publiek opgeleverd.