festival programma

EmBRUN

Een volle tent met een dansend enthousiast publiek en op het podium een even enthousiaste folkband. Nat van ’t zweet en vol overgave. Dat is wat een optreden van EmBRUN typeert. Massa’s energie die dit keurig gezelschap overdraagt op het publiek, dat nu op ontploffen staat.
De muziek van EmBRUN is in de basis traditioneel getint en doorspekt met eigentijdse, vaak progressieve klanken en ritmes.

Trio Pletenitsa

De drie dames van Trio Pletenitsa brengen zonder enige begeleiding van een instrument Bulgaarse en Balkan volksliederen. Dissonantie, gekke maatsoorten en oude verhalen zullen je oren verbazen. Het is intiem, sober en het blijft boeien van de eerste ademhaling tot de laatste noot uitgezongen is.

Erlendis

Erlendis betekent in het Ijslands ‘buitenland’ en dat is precies waar dit jong Waals gezelschap je naartoe wil brengen. Doe je ogen dicht en zweef mee op de harmonische vocale harmonieën, de warme akkoorden van accordeon en gitaar en de bezwerende percussie. Een inwijdingsreis met vikingmythologie en ontwaak met de volksmuziek in Ijsland, Noorwegen, Zweden of Denemarken. Hoop even met ons mee dat het niet begint te sneeuwen.

Gatehouse

Gatehouse, dat is een rasechte, traditionele Ierse band. De band speelde zich al snel een sterke reputatie bij mekaar door hun smaakvolle interpretatie van traditionele songs en hun levendige instrumentele nummers.

Follia!

Follia! : een gevestigde waarde. Zij draaien al een tijdje mee maar klinken nog even jong, fris en monter als in de begindagen. Ontstaan vanuit het idee om een cross-over folkgroep te beginnen, combineert Follia! elementen uit de klassieke muziek en jazz met folk en traditionele muziek. Het resultaat werkt op de dansspieren en nodigt uit om te bewegen. ‘Energiek’ is misschien het woord dat het dichtst in de buurt komt van wat Follia! op het podium brengt.