festival programma

Festival_PietStinckens

Piet Stinckens

Waar in ’t bronsgroen eikenhout … vind je nog mensen die een Limburgs dialect machtig zijn? Gelukkig nog in heel Limburg. Piet Stinckens is één van de ambassadeurs. Hij promoot het Limburgse dialect door middel van eigen verhalen en liedjes in het Brees.

Ben je een inwijkeling of op bezoek in onze mooie provincie? Stel Google Translate gerust op de proef!

Trio Pletenitsa

Trio Pletenitsa is een vocaal trio bestaande uit Gergana Velikova (BG), Jolien Gebruers (BE) en Sophia Keck (NL). Ze brengen zonder enige begeleiding van een instrument Bulgaarse en Balkan volksliederen. Dissonantie, gekke maatsoorten en oude verhalen zullen je oren verbazen. Het is intiem, sober en het blijft boeien van de eerste ademhaling tot de laatste noot uitgezongen is.

Siger

Trio Dhoore is niet meer. Leve Trio Dhoore! De broers Hartwin en Ward Dhoore gaan echter door als duo. Hun nieuwe band, Siger, zag in 2021 het levenslicht. Met hun diatonische accordeon en octaaf mandoline brengen zij opnieuw akoestische folkmuziek. Hartwin en Ward verdienden reeds hun strepen op allerlei festivals in binnen-en buitenland en ze staan te popelen om hun nieuwe muziek live voor een publiek te brengen.

Misztrál

Googel ‘Misztrál‘ en je vind deze boeiende Hongaarse band terug. Googel ‘Mistral’, vind je links over wind in de Provence, een Nobelprijs winnende dichter die het zelfbewustzijn in de occitans aanwakkerde, een lettertype in een computer, een op de schouder gelanceerde raket, een Kroatisch militair offensief in de Zuid-Slavische oorlog … Net zoals het woord Mistral, is ook Misztrál ongelofelijk veelzijdig. Op zaterdagavond brengen ze een uitbundig programma, zondagmiddag keren ze terug met een meer ingetogen voorstelling die je een inkijk geeft in de Hongaarse muziek en poëzie.

Mes Souliers Sont Rouges

Er was een tijd dat je rode zolen moest kunnen tonen om erbij te horen. De bijhorende hoge hakken waren echter geen evidentie voor menig M/V/X. Dit gezelschap koos voor een pragmatisch alternatief. Gehuld in hun hipste rode schoenen, brengen ze traditionele non-conformistische muziek met Franse en Québecaanse roots. Mes Souliers Sont Rouges verleidt je zo om zowel je beste danspasjes als je Frans te oefenen. Van een win-win gesproken!