festival programma

Flavio

Flavio

Flavio L., een jonge enthousiaste artiest werd hier, op het folkfestival van Ham, verliefd op de diatonische accordeon. Na een decennium oefenen heeft hij zich intussen meester gemaakt van het instrument. Hij was al eerder te zien op het podium in Ham en keert dit jaar opnieuw terug om zijn talent te delen met deze wereld. Deze hartenveroveraar zal je naar de dansvloer leiden met vrolijke folkmuziek en een mooie glimlach 😉

EmBRUN

Een avond met EmBRUN? Da’s een volle tent, een enthousiast publiek. Dansend op de tonen van een moderne folkband op volle kracht. Het ene moment stomend en swingend, het andere heerlijk intiem. Een goed geoliede vijfcilinder: ritmisch strak, melodisch verrassend. En met genoeg kilometers op de teller om hun energie op elk publiek over te brengen. EmBRUN is sinds 2003 een vaste waarde in de Belgische en Europese folkscene. Hun 20ste verjaardag vieren ze met een tournee door Europa.

Trio Pletenitsa

De drie dames van Trio Pletenitsa brengen zonder enige begeleiding van een instrument Bulgaarse en Balkan volksliederen. Dissonantie, gekke maatsoorten en oude verhalen zullen je oren verbazen. Het is intiem, sober en het blijft boeien van de eerste ademhaling tot de laatste noot uitgezongen is.

Erlendis

Erlendis betekent in het Ijslands ‘buitenland’ en dat is precies waar dit jong Waals gezelschap je naartoe wil brengen. Doe je ogen dicht en zweef mee op de harmonische vocale harmonieën, de warme akkoorden van accordeon en gitaar en de bezwerende percussie. Een inwijdingsreis met vikingmythologie en ontwaak met de volksmuziek in Ijsland, Noorwegen, Zweden of Denemarken. Hoop even met ons mee dat het niet begint te sneeuwen.

Gatehouse

Gatehouse, dat is een rasechte, traditionele Ierse band. De band speelde zich al snel een sterke reputatie bij mekaar door hun smaakvolle interpretatie van traditionele songs en hun levendige instrumentele nummers.

Follia!

Follia! : een gevestigde waarde. Zij draaien al een tijdje mee maar klinken nog even jong, fris en monter als in de begindagen. Ontstaan vanuit het idee om een cross-over folkgroep te beginnen, combineert Follia! elementen uit de klassieke muziek en jazz met folk en traditionele muziek. Het resultaat werkt op de dansspieren en nodigt uit om te bewegen. ‘Energiek’ is misschien het woord dat het dichtst in de buurt komt van wat Follia! op het podium brengt.