Ga naar Celtic Art Gallery
9 - 10 - 11 augustus 2024

festival programma

FLAVIO 🇧🇪

Welkom terug op ons festival! We zijn verheugd om opnieuw Flavio L. op het podium te verwelkomen, nadat zijn optreden vorig jaar zo fantastisch was dat we hem dit jaar absoluut opnieuw wilden hebben. Deze jonge en enthousiaste artiest werd oorspronkelijk verliefd op de diatonische accordeon hier, op het folkfestival van Ham. Na een decennium van intensieve oefening heeft hij zich intussen meester gemaakt van het instrument.

Flavio was eerder te bewonderen op ons podium en we zijn ervan overtuigd dat zijn terugkeer dit jaar opnieuw een muzikale traktatie zal zijn. Zijn hartveroverende muziek, gevuld met vrolijke folkgeluiden, en zijn stralende glimlach zullen je zeker naar de dansvloer leiden. Mis dit niet – het wordt opnieuw een onvergetelijke ervaring! 😉

Jan De Smet en de Grote Luxe 🇧🇪

Jan De Smet viert zijn zeventigste verjaardag. Hij pakt uit met ‘Grote Luxe’, maar vooral met fantastische muzikanten. The Bonnie Blues, Les Guitares Magiques en Stoy Stoffelen zorgen mee voor een zeer eclectisch muzikaal programma.

Naast deze vrolijke bende heeft Jan nog een verrassing. Omdat het alweer even geleden is dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op een podium te horen waren, brengt hij ze nu live speciaal voor deze feesteditie. Met een orkest als dit is het een absolute grote luxe om hun nieuwe repertoire naast hun oude, vertrouwde nummers te ervaren.

Albin Paulus 🇦🇹

Albin Paulus is een betoverende muzikale fenomeen, bekend om zijn unieke vermogen om natuur te verweven in culturele expressie. Met een totaal kunstwerk heeft hij podia veroverd en zijn publiek betoverd. Paulus staat bekend om zijn levendige en humoristische podiumaanwezigheid, waarbij hij originele composities naadloos mengt met traditioneel repertoire. Zijn magische geluid, zoals beschreven door Stefanie Panzenböck, combineert onbekende tonen tot een boeiende auditieve reis. Van Baden-Baden tot Rome, Albin Paulus blijft luisteraars verrukken met een veelzijdigheid die de diepe verbinding tussen natuur en muziek viert.

TBD

Meer info later

imar 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Ímar is een vijfkoppige band uit Glasgow, bekend om hun traditionele Ierse muziekstijl. De leden, afkomstig uit bekende groepen zoals Mànran en Talisk, hebben meerdere BBC Radio 2 Folk Awards en All-Britain/All-Ireland titels gewonnen. Hun unieke geluid, een samensmelting van Schotse, Ierse en Manxe tradities, is gevormd door hun diverse achtergronden en de band die ze sinds hun tienerjaren delen.
Screenshot 2021-08-19 at 00.29.13

Raske Drenge

Hun naam klinkt Frans, de muziek doet je meteen naar een pint Guinness snakken en toch is België de thuisbasis van Les Fous de Bassan. We vragen ons even af of de term ‘geografisch schizofreen’ al ergens beschreven staat, maar we breken ons er het hoofd niet te lang over en genieten van de muziek. We stellen voor dat jullie hetzelfde doen.