festival programma

Bansk

Je vraagt je misschien ‘Bansk’ betekent? Je hoeft het alvast niet aan de muzikanten van Bansk te vragen. Zij kennen het antwoord niet. Wat ze wel weten, is dat het een naam is die klinkt en blijft hangen. Net als de muziek die ze brengen. Dat is voornamelijk een eigen repertoire met hier en daar een interpretatie van een bestaande tune. Verwacht je aan bloedmooie, rustige melodieën, afgewisseld met stomende party-tunes waarbij het dak eraf gaat!

Borzo Swing

Zo klinkt het als Gino Lafertin, Biske Limberger en Jokke Schreurs samenkomen in een caravan en doen waar ze goed in zijn: muziek maken. Django Reinhardt, veel Django Reinhardt, liederen in authentiek Romanés, de taal van de zigeuners, en zelfs een streepje Elvis want Elvis leeft!

 

Esteban Murillo

De flamenco maakt sinds zijn geboorte integraal deel uit van het leven van Esteban Murillo leven: de stem van zijn grootvader en de gitaren van zijn ooms weerklinken in het kleine huis van zijn grootouders van moederskant. Een paar jaar later werd hij verleid door het zingen en trad hij op met de groep Suena Flamenco. Zijn passie is zo groot dat het hem ertoe aanzette deze zo bijzondere vorm van zingen te gaan studeren. Die geeft hij nu met passie, gevoeligheid en persoonlijkheid weer op het podium.

Hò-rò

 

Hò-rò betovert zijn publiek met hun energieke performance en hun magistrale muziek. Met doedelzakken, fiddles en whistles in de line-up, weet je wel zeker dat je de zee bent overgestoken om op dat kleine eilandje aan de overkant aan wal te gaan. Hò-rò combineert traditionele Highland muziek met het geluid van gitaar, keyboard, drum en bodhran. Tijd om je Gailic te oefenen (een whisky’tje helpt)!

Et Encore

Life is music, music is fun! Dat is het credo van Et Encore. Die fun houdt de band al 20 jaar in beweging. Folk-rock muziek vormt doorheen die jaren de rode draad doorheen het verhaal van Et Encore. Een gedroomde afsluiter voor Folkfestival Ham 2023!

Screenshot 2021-08-19 at 00.29.13

Raske Drenge

Hun naam klinkt Frans, de muziek doet je meteen naar een pint Guinness snakken en toch is België de thuisbasis van Les Fous de Bassan. We vragen ons even af of de term ‘geografisch schizofreen’ al ergens beschreven staat, maar we breken ons er het hoofd niet te lang over en genieten van de muziek. We stellen voor dat jullie hetzelfde doen.