festival programma

Nele Needs A Holiday

Denk je dat je een absolute loser bent? Dat niemand je graag ziet? Luister dan naar de liedjes van Nele. Zo weet je dat jij niet de enige bent die zich zo voelt! Nele begrijpt je! En Nele kan niet met iedereen voor een diepgaand gesprek aan de toog gaan zitten. Daarom vertelt Nele over haar ervaringen in liedjes. Daarmee probeert ze iedereen blij te maken.

Ömür Arslan en groep

Ömür Arslan passeerde al eens in onze tent tijdens onze intieme coronaconcerten. In 2022 verblijd hij ons opnieuw met een passage, dit keer met enkele Turkse vrienden. Zij brengen samen volksmuziek uit de zeven gebieden en culturen van Turkije.

Misztrál

Googel ‘Misztrál‘ en je vind deze boeiende Hongaarse band terug. Googel ‘Mistral’, vind je links over wind in de Provence, een Nobelprijs winnende dichter die het zelfbewustzijn in de occitans aanwakkerde, een lettertype in een computer, een op de schouder gelanceerde raket, een Kroatisch militair offensief in de Zuid-Slavische oorlog … Net zoals het woord Mistral, is ook Misztrál ongelofelijk veelzijdig. Op zaterdagavond brengen ze een uitbundig programma, zondagmiddag keren ze terug met een meer ingetogen voorstelling die je een inkijk geeft in de Hongaarse muziek en poëzie.

Troissoeur

Meer dan 20 jaar na hun debuut Trah Njim, bestormt Troissoeur opnieuw de Vlaamse podia! Troissoeur was meteen vanaf haar debuut een revelatie binnen het Vlaamse muzieklandschap. Troissoeur stond bekend als een eigenzinnige, expressieve, anarchistische en theatrale elektro- akoestische band met een ijzersterke live reputatie. Zij stonden mee aan de basis van een hele generatie muzikanten die doorgedreven stijlvermenging toepaste als nieuwe richting binnen de eigentijdse folk.

Andrea Capezzuoli e Compagnia

O nobil cavaliere is de nieuwe show van Andrea Capezzuoli e Compagnia. Daarin brengen ze de geschiedenis en de verhalen van onze voorouders via liederen die vaak wat in de nevelen des tijds verdwenen zijn. Maar beter de nevel des tijds dan dat de tand des tijds je te pakken heeft, want O nobil cavaliere is een spektakel vol dansmuziek. Op je eentje, gezellig met z’n tweetjes of in een rijtje dansen … zwieren maar met die beentjes!

Screenshot 2021-08-19 at 00.29.13

Raske Drenge

Hun naam klinkt Frans, de muziek doet je meteen naar een pint Guinness snakken en toch is België de thuisbasis van Les Fous de Bassan. We vragen ons even af of de term ‘geografisch schizofreen’ al ergens beschreven staat, maar we breken ons er het hoofd niet te lang over en genieten van de muziek. We stellen voor dat jullie hetzelfde doen.