Festival programma

Tamala

Tamala (“reizigers”) onderzoekt de eindeloze mogelijkheden die het trio’s instrumenten en muzikale achtergronden hen bieden. Gedreven door een muzikale band, vinden de muzikanten van Tamala ogenschijnlijk moeiteloos een perfecte balans tussen traditie en innovatie, droom en realiteit, noord en zuid.

Schëppe Siwen

Bands die hun oorsprong vinden in een avondje café, daar voelen we wel wat voor. Wij hebben ooit op gelijkaardige wijze een ideetje voor een folkfestival gehad. Diezelfde fun waarmee Schëppe Siwen op een verre Saint Patrick’s Day het licht zag, daar blazen ze nog steeds hun publiek mee omver in een mix van folk, rock, polka, reggae, punk en ska, netjes van tekst voorzien in het Luxemburgs.

Broes

Broes, een kwintet uit Gent, bewandelde al verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarde zo een indrukwekkend palmares. Hun composities worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes.