Ga naar Celtic Art Gallery
9 - 10 - 11 augustus 2024

Festival programma

Deitsch 🇩🇪

De vier muzikanten van Deitsch herleven vergeten melodieën uit de 18e- en 19e-eeuwse manuscripten. Met een frisse, ervaren benadering blazen ze deze verloren juweeltjes nieuw leven in, herdefiniëren ze het Duitse volksmuziekgenre en zingen oude liederen over menselijke thema’s. Het geluid van Deitsch, gevormd door akoestische instrumenten zoals fiddles, fluit en accordeon, is geografisch en muzikaal uniek. Gudrun Walther leidt met haar heldere stem, ondersteund door vocale vierstemmigheid van de bandleden.

Roots 🇧🇪

Deze (pop)folkband wil mensen opnieuw verwonderen, inspireren en vooral gelukkig maken met muzikale verhalen. De ‘wortels’ zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van Roots uniek maakt.

Broes

Broes, een kwintet uit Gent, bewandelde al verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarde zo een indrukwekkend palmares. Hun composities worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes.