Concerten

Hedwig 'Peeps' Peetermans

Peep Deluxe

Donkere kroegen en achterafzalen hebben de unieke stem van Hedwig ‘Peep’ Peetermans doen rijpen. Soms fluisterend, soms grauw en bezwerend. Met zijn sound en performance nodigt hij de toeschouwer uit om even samen onderweg te zijn, enkel gewapend met zijn bijzondere stem, akoestische gitaren en het geweldig gezelschap van Stijn Vandebril.

Printbal: Filippo Gambetta & Sergio Caputo

Filippo Gambetta en Sergio Caputo brengen voornamelijk volksdansmuziek uit Italië en Frankrijk. De twee artiesten spelen zowel traditionele muziek als nieuwe tunes en creëren een klankmix van dansmelodieën zoals polka’s, scottishes, bourrées met de kleuren en smaken van mediterrane muziek. Je weet wat dat betekent! ’t Wordt een avond om de beentjes los te gooien. Kom en dans met ons mee!

Dit bal organiseren we in samenwerking met Folk in Limburg.

Brabants-volksorkest(1)

Het Brabants Volksorkest

Het Brabants Volksorkest is één van de vaandeldragers van de traditionele Brabantse folk. De interpretatie en uitvoeringstechniek van dit orkest sluiten zeer nauw aan bij de speelstijl van de vroegere Brabantse, Vlaamse én Waalse speelmanorkesten. Op violen, fluiten, klarinet, vlier, diatonisch accordeon, hakkebord, kleppers, accordeon en klein slagwerk brengen de muzikanten traditionele dans- en serenademuziek. Occasioneel wordt er ook wel eens een lied gezongen of wordt er beroep gedaan op een gastmuzikant-doedelzakspeler of andere.

DirkPoel-LazyLew

dirk poel en lazy lew

Wanneer de dagen korten en de temperaturen weer vaker met het nulpunt flirten, maken we het graag gezellig in de woonkamer. In tijden waarin beleving centraal staat, verzamelen we niet meer rond een oud transistorradiootje maar wel rond echte artiesten. Je kan ze knijpen, je kan ze porren … maar wanneer je ze ook gewoon rustig hun ding laten doen. Dan kunnen we samen genieten van de akoestische blues waarmee Dirk Poel en Lazy Lew deze donkere dagen opluisteren.

hamareel

Hamareel is een jong folkensemble ontstaan uit de folkklas van Het Alternatief MuziekAtelier uit Rillaar (Hamaril). Samen met hun docenten brengen ze folk uit diverse windstreken gaande van Ierse, Bretoense, Scandinavische, Vlaamse en Amerikaanse folk. Dit brengen ze op viool, Ierse fluit, gitaar en Bouzouki. Zo traden ze reeds op trouwerijen, cafeconcerten en folksessies op, met doel om hun gedroomde Ierlandreis te verwezenlijken. Dat beloofd voor veel dans- en luisterplezier!

Mark-Erkens

Marc Erkens

Waar muziek echt over gaat
Eén mens, één piano. Meer is er niet nodig om achter de muziek te gaan luisteren. Hoe gaan
we eigenlijk met muziek om? Zijn er echt mensen die niets om muziek geven? Waarom
vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets? Hoe zit
muziek eigenlijk in elkaar ? Bestaat er wel zoiets als slechte muziek? Drukt muziek gevoelens
uit? Of heeft ze het over nog iets anders?
Op deze en andere vragen over muziek krijg je op anderhalf uur tijd leerrijke, vermakelijke,
houtsnijdende, grappige, beklijvende en in ieder geval rake antwoorden.

The Early Bird Specials

The Early Bird Specials is een zevenkoppige coverband die een jazzy-pop stijl brengt. Geen (harde) rock, geen schlagers, geen polonaises. Maar, wat dan wel? Herkenbare nummers. Soms uitbundig, af en toe intiem, hier en daar wat humor. Op een eigen manier gebracht. Poppy, jazzy, feel-good, groovy, … Met invloeden van o.a. Amy Winehouse, Caro Emerald, Duffy, Norah Jones, Lady Linn …

KATHLEEN VANDENHOUDT & BRUNO DENECKERE

Kathleen Vandenhoudt & Bruno Deneckere zagen nog net op het einde van dit gouden decennium het levenslicht. Met het hart op de juiste plaats en het brevet van oerdegelijke live artiesten banen deze 2 kleppers zich een muzikaal parcours gewapend met een paar straffe stembanden, een naar hun eigen hand gezet instrument en de nodige dosis zelfrelativering. Alles binnen de Americana en Roots sfeer. .. een concert puur verwennerij.

TheComedyGypsies

The comedy Gypsies

The Comedy Gypsies! Een exclusief avondvullend lachprogramma in openlucht gebracht door 3 doorwinterde gypsies. Twee zomers lang doorkruiste Han solo met zijn mobilhome Vlaanderen. Life on the road voelde wat eenzaam aan en deze zomer wordt Han solo vergezeld door 2 andere topcomedians! Verwacht je aan anderhalf uur top-comedy met Erhan Demirci, Joost Van Hyfte en Han solo. Gewoon niet te missen!

TEMPLATE BLOK

Kadril viert! Al 45 jaar lang laten zij liederen van de Lage Landen klinken. Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa. Van het uiterste puntje van Denemarken en zelfs tot aan de kaap van Zuid-Afrika. Langs straten en pleinen, aan de toog of op het podium, in de pluche zetels van het cultureel centrum of op het gras van de festivalweide, overal zetten ze omstaanders aan het dansen.